Telefoon: +31 475 531275


Fietsvierdaagse de Roerstreek  ***

Fietsvierdaagse 2019  

Stichting fietsvierdaagse 'De Roerstreek' heeft voor u aan-trekkelijke fietsroutes uitgezet in zijn unieke omgeving, het Midden-Limburgse land. Enkele routes zijn zelfs grensover-schrijdend; zij voeren voor een groot gedeelte door Duits
gebied. De routes vanuit Melick zijn zo uitgezet dat u een fantastisch beeld krijgt van onze mooie streek.

Midden-Limburg en het aangrenzende Duitse regio bieden een afwisseling aan natuur van bossen, heide en water waar nog volop flora en fauna aanwezig zijn.
Als voorbeeld willen wij noemen het in het noordoosten van onze gemeente gelegen Nationaal Park 'De Meinweg'.
Dit natuurgebied is internationaal bekend en geliefd onder meer vanwege haar grootte, haar zeldzame planten en diersoorten, de vennen en het plateaulandschap.
Ook vanwege zijn historische bezienswaardigheden is Midden-Limburg zeer bekend. Het gebied is van oudsher bewoond geweest. In tal van Midden-Limburgse dorpen zijn gebruiksvoorwerpen uit de Steentijd gevonden.

 

Startplaats
Alle vier de dagen, dus van 6 tot en met 9 augustus 2019,  wordt gestart vanaf het "Laco sportcentrum Roerdalen" te Melick
Adres: Apollolaan 2 te Melick.
Er kan gestart worden tussen 10.00 en 13.00 uur.
Sluiting van de eindcontrole: 18.00 uur.

Afstanden
Elke dag kan gekozen worden uit 3 afstanden, en wel: 30, 45 of 60 km. Men kan dus per dag een andere afstand kiezen. Elke route is beschreven en volledig bewegwijzerd door middel van routepijlen.

Medaille
Iedere deelnemer krijgt een deelnemerskaart en een gedetailleerde routebeschrijving met toeristische informatie. Indien u alle vier de dagen deelneemt, krijgt u na aankomst van uw fietstocht op de vierde dag een herinneringsmedaille.

E-bike reparaties
De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is de laatste tijd enorm in opkomst. Ook bij fietsvierdaagse de Roerstreek zijn inmiddels e-bikes niet meer weg te denken.

Bij het repareren van een elektrische fiets komt heel wat meer kijken dan bij een klassieke fiets.
Fietsvierdaagse "De Roerstreek" heeft de beschikking over e-bike reparateur. Hij heeft de kennis en het materiaal om de meeste e-bikes te kunnen repareren. Dus als u tijdens onze fietsvierdaagse op een van de routes onverhoopt pech aan uw elektrische fiets krijgt, is de kans groot, dat hij u ter plekke weer op weg kan helpen.