Terugblik op 2019

Vanwege het coronavirus (covic 19)  hebben wij onze fietsvierdaagse 2020 , die van 11 t/m 14 augustus 2020 gehouden zou worden,  als ook onze fietsvierdaagse 2021, die van 24 t/m 27 augustus 2021 zou worden georganiseerd, helaas moeten afgelasten . Daarom geven wij u hier een  kleine impressie over onze fietsvierdaagse 2019.
Met veel plezier en genoegen kan teruggekeken worden op een geslaagde 21ste editie van Fietsvierdaagse de Roerstreek die van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 augustus 2019 vanuit Sint Odiliënberg plaatsvond. Enkele bijzonderheden:
Per dag stapten gemiddeld 1100 deelnemers op de fiets voor een tocht van 30, 45, of 60 km. In tegenstelling tot vorig jaar onder prima weersomstandigheden. Met uit-gezonderd op de vrijdag af en toe een buitje hebben de deelnemers alle vier de dagen kunnen genieten van uitstekend fietsweer.
De fietsers waren enthousiast en vol lof over zowel de goed uitgezette routes als ook de prima organisatie. Die routes waren zo uitgezet dat de fietsers een goed beeld kregen van het prachtige, zo afwisselende Midden-Limburgse landschap en het aangrenzend Duits en Belgisch gebied.
Ook was men zeer te spreken over de Roerparel te Sint Odiliënberg, de mooie, ruime en goed onderhouden nieuwe startlocatie van de fietsvierdaagse.
In het restaurant en op het grote terras verzorgde vriendelijk personeel de gasten tegen een zeer schappelijke prijs van spijs en drank.
Als parkeergelegenheid voor auto’s stond het nabijgelegen voetbalterrein ter beschikking.
Elke dag kregen de deelnemers aan de start een appel mee, terwijl hen ergens op de route ook een versnapering in de vorm van een ijsje wachtte.
Iedereen die 4 dagen had meegefietst ontving als beloning op de vrijdag een herinneringsmedaille.
In het restaurant van de Roerparel stond een grote kaart van Nederland, waarop iedereen met een gekleurde speld de woonplaats kon aangeven. Naast deelnemers uit heel Nederland werden er ook spelden gedrukt in België, en Duitsland.
Voor eventuele pech onderweg en om ontvreemde routepijlen te herplaatsen beschikt de Fietsvierdaagse sinds jaren over een vaste groep vrijwilligers, de z.g. “Commissie Buitengebeuren”.
Ook bij Fietsvierdaagse de Roerstreek zijn inmiddels de elektrische fietsen, e-bikes, niet meer weg te denken Bij het repareren van een elektrische fiets komt heel wat meer kijken dan bij een klassieke fiets. Fietsvierdaagse de Roerstreek heeft gelukkig al enkele jaren de beschikking over een e-bike reparateur. Hij heeft de kennis en het materiaal om de meeste e-bikes te kunnen repareren.
De EHBO-ondersteuning werd dit jaar verricht door een team van het Rode Kruis, locatie Roermond e.o. Dit omdat geen enkele van de 5 EHBO-afdelingen van Roer-dalen de vereiste assistentie van 2 EHBO’ers per dag kon leveren.

2019 (routes)

Deelnemers aan de fietsvierdaagse “De Roerstreek” 2019 ontvingen bij aanvang van de routes een informatieboekje. In dat boekje zijn kort enkele bezienswaardigheden beschreven die men tijdens de fietstochten passeerde.

Wilt u een bepaalde route bekijken, klik dan in onderstaande tabel op de betreffende dag

Fietsroutes 2019

Dit zijn de link’s naar de routes van de fietsvierdaagse van 2019

Fietsroutes 2019 (6 t/m 9 augustus)
30 KM45 KM60 KM
Dag 1Dag 1Dag 1
Dag 2Dag 2Dag 2
Dag 3Dag 3Dag 3
Dag 4Dag 4Dag 4