Over Ons

Fietsvierdaagse de Roerstreek is een stichting. Het doel van deze stichting is o.m. het jaarlijks organiseren van een recreatieve fietsvierdaagse. In 2019 was het  voor de 21ste achtereenvolgende maal dat Fietsvierdaagse de Roerstreek werd georganiseerd.
Fietsvierdaagse de Roerstreek 2020, die van 11 t/m 14 augustus 2020  zou worden gehouden, en Fietsvierdaagse de Roerstreek 2021, die van 24 t/m 27 augustus 2021 zou worden georganiseerd, werden vanwege de maatregelen rond het coronavirus (covid-19) afgelast.

Met de laatste jaren meer dan 1000 deelnemers per dag behoort “de Roerstreek” tot de grotere fietsmeerdaagsen van Nederland. Groot genoeg om veel energie in de organisatie te steken, én klein genoeg voor een gezellig, niet al te massaal fietsfeest. Het zal iedereen duidelijk zijn dat stichting Fietsvierdaagse de Roerstreek niet in haar eentje een dergelijk fietsfestijn tot een goed einde kan brengen. Daarvoor heeft zij tal van enthousiaste medewerkers/ vrijwilligers nodig, die bij de voorbereiding en/of tijdens de fietsvierdaagse zelf, de stichting de helpende hand bieden.

De routes van onze fietsvierdaagse worden uitgezet in het unieke Midden-Limburgse land.  Enkele routes zijn grensoverschrijdend; zij voeren voor een gedeelte door Duits – en/of Belgisch gebied.
Aan de fietsvierdaagse kan iedereen meedoen. Voor elke dag zijn er andere routes uitgezet van resp. 30, 45 en 60 km lengten. Alle routes zijn volledig bewegwijzerd door middel van routepijlen. Deelnemers kunnen in hun eigen tempo fietsen; onderweg is er gezorgd voor rustplaatsen, annex stempelposten. Natuurlijk kunt u ook minder dan vier dagen meefietsen.

Fietsvierdaagse de Roerstreek 2024 is mede mogelijk door de financiële ondersteuning van de gemeente Roerdalen en de Rabobank

Stichting Fietsvierdaagse de Roerstreek is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Onze tochten voldoen aan het hoogste kwaliteitsniveau van deze wielersportbond. Met trots dragen wij het NTFU keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’.

.